Så du har bestämt dig för att ta steget och prova att annonsera på Instagram. Smart drag – Instagram har över 1 miljard aktiva användare varje månad och över 500 miljoner aktiva användare varje dag, vilket gör det till en enorm möjlighet för företag. Men innan du kastar dig in i det med huvudet före måste du ha en plan.

Det finns strategier du behöver använda för att se till att dina annonser ses av rätt personer och faktiskt driver verkliga affärsresultat. I den här artikeln går vi igenom exakt hur du skapar en Instagram-reklamkampanj som fungerar.

Från att välja rätt mål och målgrupp till att skapa engagerande kreativitet och optimera din kampanj för framgång, vi har täckt dig. I slutet kommer du att ha allt du behöver för att börja annonsera på Instagram utan att slösa bort dina pengar.

Definera dina mål

Innan du börjar annonsera på Instagram måste du bestämma exakt vad du vill uppnå. Vill du öka varumärkeskännedomen? Driva trafik till din webbplats? Få fler följare? Sälja produkter? Börja med att definiera 1-2 specifika, mätbara mål.

Om du t.ex. vill få fler följare kan du sätta som mål att öka antalet följare med 25 % under de kommande 3 månaderna. Vill du öka trafiken till din hemsida kan du till exempel sikta på en ökning med 15 % av antalet besök på din webbplats från Instagram. Och om du vill sälja en produkt kan du sätta upp ett mål för antalet sålda produkter från dina Instagram-annonser.

Oavsett vad dina mål är, se till att de är det:

  • Specifika (få 25% fler följare, inte bara ”fler följare”)
  • Mätbara (du kan spåra dina framsteg)
  • Uppnåeliga (sätt upp realistiska mål baserat på dina nuvarande siffror)
  • Relevanta (för dina övergripande affärs- och marknadsföringsmål)
  • Tidsbunden (ha ett slutdatum att arbeta mot)

När du har fastställt dina mål för Instagram-annonsering kan du sedan välja annonsformat, kreativitet, inriktning och budalternativ för att hjälpa dig att uppnå dem. Men utan tydligt definierade mål kastar du bara bort pengar. Så lägg ner arbetet på förhand för att sätta upp mätbara mål som i sin tur leder till framgång med din Instagram-annonsering.

Så annonserar du på Instagram

Skapa Effektiva Annonser: Tips För Design Och Innehåll

För att skapa Instagram-annonser som faktiskt ger resultat behöver du kvalitets bilder och innehåll som tilltalar din målgrupp.

Bilder

Välj högkvalitativa, autentiska bilder som visar upp din produkt eller tjänst. Undvik arkivbilder – använd riktiga bilder på dina produkter, ditt team, dina kunder eller din arbetsplats. Se till att bilderna är ljusa, färgglada och överskådliga.

Video

Korta videoannonser (under 30 sekunder) tenderar att ha det högsta engagemanget. Fånga tittarnas uppmärksamhet snabbt genom att börja med en intressant bild eller statistik och sedan lyfta fram de viktigaste fördelarna med din produkt eller tjänst. Håll din video avslappnad, konversationsinriktad och berättelsedriven.

Text

Skriv som du pratar, i en vänlig och relaterbar ton. Fokusera på fördelarna för kunden, inte på funktionerna. Använd enkla ord och korta meningar för att underlätta läsning på mobilen.

  • Inkludera en tydlig uppmaning till handling som ”Handla nu” eller ”Läs mer”.
  • Använd emojis och utropstecken sparsamt.
  • Korrekturläs noggrant för att se till att det inte finns några stavfel eller grammatiska fel.

Målgrupp

Nyckeln till effektiv målgruppsinriktning är att känna sin målgrupp utan och innan. Välj intressen, beteenden och demografiska egenskaper som stämmer väl överens med dina idealkunder. Börja med en bred målgrupp och förfina och optimera sedan över tid baserat på resultat och feedback.

Med övertygande bild & video innehåll samt rätt inriktning kommer dina Instagram-annonser att leda till högt engagemang och verkliga affärsresultat. Men kom ihåg att även de bästa annonserna inte kommer att göra mirakel – du behöver fortfarande en bra produkt, tjänst och kundupplevelse för att lyckas.

Annonstjänster på Instagram

Analysera Resultaten Och Optimera Din Strategi För Instagram-Annonser

När din Instagram-annonskampanj är live börjar det verkliga arbetet. Att analysera hur dina annonser presterar och optimera dem är nyckeln till framgång.

Analysera prestation

Under den första veckan bör du kontrollera hur dina annonser presterar genom att titta på din kampanjanalys. Se vilka annonser som har högst räckvidd, visningar och engagemang. Titta på den demografiska informationen för att se vem som interagerar med dina annonser. Når de fram till din målgrupp? Notera alla annonser som underpresterar så att du kan justera eller ersätta dem.

Justera din budget

Om vissa annonser går bättre än andra ska du öka budgeten för dem så att fler ser dem. Minska eller pausa budgeten för underpresterande annonser. Instagrams algoritm kommer då att visa dina bäst presterande annonser för fler personer.

Testa olika typer av annonser

Testa olika bilder, videor, bildtexter eller uppmaningar till handling för att förbättra dina resultat. Även små förändringar kan göra stor skillnad. Se om porträtt- eller liggande bilder/videor fungerar bättre. Testa olika färgscheman eller formuleringar i dina bildtexter och se vilka som passar din målgrupp bäst.

Förfina din annons inriktning

Titta på ålder, plats, intressen och beteenden hos personer som interagerar med dina annonser. Justera sedan din annonsinriktning för att fokusera på personer med liknande attribut. Ju mer riktade dina annonser är, desto högre blir ditt engagemang och dina konverteringsfrekvenser.

Att kontinuerligt analysera och optimera dina Instagram-annonser är nyckeln till framgång. Gör stegvisa förändringar och se hur de påverkar dina resultat. Med regelbunden testning och förfining kommer du att uppnå bästa möjliga avkastning på din investering.

Slutsats

Så där har du det, hur man effektivt annonserar på Instagram utan att tömma plånboken. Genom att fokusera på högkvalitativa bilder, interagera med din publik, optimera din profil och välja rätt marknadsföringsalternativ för dina behov kan du uppnå fantastiska resultat med en liten budget. Instagram-annonser och marknadsföring av influencers behöver inte kosta en förmögenhet om du är strategisk. Gå nu ut och börja skapa – dina nya kunder väntar på att upptäcka ditt varumärke!